Desenvolupament de l’activitat: programa, assistència, etc.

L’activitat es durà a terme els dies 11 i 12 de març. L’enllaç per accedir a l’activitat es farà públic uns dies abans de les jornades, l’accés serà lliure i no és necessària una inscripció prèvia. 

Per rebre un certificat d’assistència s’haurà de sol·licitar prèviament per correu electrònic a organizadorasjia2020@gmail.com  entre el 20 de febrer i el 10 de març indicant el nom, el DNI  i el nom de les activitats en què participareu. No cal assistir a totes les conferències per tal d’obtenir el certificat, se certificarà cadascuna de les activitats a les quals assistisca. A les organitzadores d’activitat també se’ls proporcionarà un certificat com a organitzadores

L’enllaç estarà obert 5 minuts abans de l’inici, preguem puntualitat. En entrar a la sessió es farà amb el micro tancat, una vegada iniciada l’activitat els organitzadors i organitzadores quan podran fer les seues intervencions els assistents i llavors serà quan puguen encendre el micròfon. 

Amb la finalitat d’afavorir un clima de debat hem decidit no gravar les jornades. Però amb la intenció d’afavorir la seua difusió i oferir un accés als resultats d’aquest esdeveniment oferim a les organitzadores de les diferents activitats la possibilitat de participar en una publicació en la qual s’exposen de manera breu les principals conclusions de cada sessió. Aquesta es realitzaria com un annex de la revista en línia DAMA. Documents d’Arqueologia i Patrimoni Històric de la Universitat d’Alacant.

TAULES REDONES

MR1-La desigualdad de género en el ámbito de la Arqueología

MR2- Visibilizando la arqueología efímera en la Antigüedad. Estado de la cuestión y nuevas vías de futuro.

MR3- El comercio en el Mediterráneo antiguo: evolución, tendencias e interpretaciones

MR4- Técnicos o humanistas. Luces y sombras en la hipertecnificación de la Arqueología

MR5- ¿Nuevas preguntas para viejas amigas? Una mirada hacia las periferias del estudio de la cerámica

MR6- Más allá del objeto: artesanía y producción

MR7- Gestión del Patrimonio Histórico: Historia Antigua, Patrimonio y Turismo

WORKSHOPS

WS1- ¿patrimonio olvidado o abandonado?: la importancia de una buena gestión patrimonial

PROGRAMA

Dijous 11, matí

enllaç google MEET: https://meet.google.com/bnv-gven-mpk

09:45  Presentació Jornades

10:00  Taula redona: ¿Nuevas preguntas para viejas amigas? Una mirada hacia las periferias del estudio de la cerámica. – Ezequiel Lago Mallo, Vanesa Lago Somoza, Néstor Lozano López, José Luis Martínez Boix, Pascual Perdiguero Asensi, Jaume Puigredon Boixadera, Ízaro Quevedo-Semperena i Urko Santamaria.

11:00  Taula redona: Gestión del Patrimonio Histórico: Historia Antigua, Patrimonio y Turismo. – María Teresa de Luque Morales i Patricia Téllez Francisco.

12:00  Taula redona: La desigualdad de género en el ámbito de la Arqueología. –  Patricia Rosell Garrido i Raquel San Quirico García. 

Dijous 11, vesprada

enllaç google MEET: https://meet.google.com/dqe-kida-nmz

16:00  Taula redona: Técnicos o humanistas. Luces y sombras de la hipertecnificación de la Arqueología. – José Luis Martínez Boix, Santiago Olcina Lagos, Pascual Perdiguero Asensi i Pedro Ramón Baraza.

17:00  Taula redona: Más allá del objeto: artesanía y producción. – Jorge Garrido López.

18:00  Workshop: ¿Patrimonio olvidado o abandonado?: La importancia de una buena gestión patrimonial. – María Isabel Menchero Hernández, Fernando Mora Rodríguez i Laura del Valle Mesa.

Divendres 12, matí

enllaç google MEET: https://meet.google.com/gqx-dwqi-wda

10:00  Taula redona: El comercio en el Mediterráneo antiguo: evolución, tendencias e interpretaciones. Aitor Carrascal de Menéndez-Valdéz, Diego Cored Keller, Alejandro Grés Molero i Alejandra Macián Fuster.

11:00  Taula redona: Visibilizando la arqueología efímera en la Antigüedad. Estado de la cuestión y nuevas vías de futuro. – Leyre Morgado-Roncal.

12:00 Clausura Jornades

DESCARREGA EL PROGRAMA ACÍ