Organitzar sessions, taula rodona i workshop

El comitè organitzador de les JIA 2020-2022 d’Alacant té el plaer de convidar-vos a totes i tots a les pròximes Jornades de Joves en Investigació en Arqueológica que es celebraran a la Universitat d’Alacant els dies 23, 24, 25 i 26 Març de 2022.

Queda d’aquesta manera, i a partir de la publicació d’aquesta crida, obert el període de recepció de propostes per a elaborar i coordinar sessions i workshops al voltant del tema que articularà les jornades.

El call for sessions romandrà obert fins al 17 de setembre, teniu fins  aquest día per a confirmar la vostra proposta, modificar-la o retirar-la. L’anunci de les sessions acceptades el realitzarem a octubre, moment en el qual s’obrirà el call for papers fins al dia 10 de gener. Serà aquest mateix dia (10 de gener) en el qual anunciarem si l’esdeveniment es realitzarà de manera presencial de manera definitiva o passarem a format en línia en cas que la situació no permeta altres alternatives.

temÀtica

“Perifèries: des dels marges de l’Arqueologia”

Naix amb la pretensió d’acollir totes aquelles propostes que discutisquen, debaten i analitzen els fenòmens de les societats del passat estudiats des dels marges dels canals tradicionals, en qualsevol dels seus sentits. Com una alternativa discursiva, en aquestes  jornades volem donar cabuda a totes aquelles investigacions allunyades dels tradicionals punts de vista acadèmics. Volem proposar un espai de diàleg, confrontació i un punt de trobada per a totes aquelles investigacions que s’estiguen desenvolupant actualment i que encara no han assolit el seu zenit. En definitiva, creiem que amb aquestes jornades es visibilitzaran recerques que, tot i estar infrasubvencionades, han trobat una via d’eixida i a poc a poc es constitueixen com a referents temàtics als seus respectius àmbits.

Volem que les JIA 2022 siguen un espai per compartir totes aquelles metodologies d’investigació marginades, en desenvolupament, noves, que per tant aporten una informació de la qual abans no disposàvem i que sovint no troben lloc o difusió entre els canals tradicionals. Amb aquest espai de debat i comunicació investigadora volem reafirmar el fet que des de les perifèries es duu a terme una investigació de primer nivell, que malgrat estudiar les “grans cultures i períodes” des de les seues posicions més secundàries i amb un finançament ínfim, sense jaciments de llarg recorregut i visibilitat mediàtica, aconseguim uns resultats que aporten una informació completament imprescindible per a entendre i explicar el passat.

D’aquesta manera tots aquells estudiants de grau, màster o doctorat que vulguen podran emplenar el formulari i presentar la seua proposta per organitzar una sessió de comunicacions tradicionals, taula redona o workshop, abordant temes que creem necessari reivindicar i que estan de màxima actualitat.

Estructura de les jornades

L’estructura de les jornades serà la següent, sempre susceptible de poder canviar en funció de les propostes de coordinació:

  1. Sessions tradicionals amb comunicacions (23, 24 i 25 de març, horari de matí)
  2. Taules redones, debats i workshops (23, 24 i 25 de març, horari de vesprada)
  3. Pósters, exposats al rebedor de l’espai d’acreditació de les JIA i amb sessió particular. 
Recepció de propostes

Aquests són els requisits per realitzar una proposta:

  1. Títol de la proposta i exposició detallada (1000 paraules màx.) dels objectius de la sessió, així com del seu interès científic.
  2. Dades personals (nom i cognoms, correu electrònic, telèfon i centre o grup d’adscripció-col·laboració) dels coordinadors/es de la sessió.
  3. Si us plau, envieu la vostra proposta i la resta d’informació, en format .pdf, per correu electrònic a organizadorasjia2020@gmail.com abans del dia 17 de setembre de 2021.

Queda garantida la pluralitat i plena llibertat lingüística dels participants a qualsevol modalitat i format d’intervenció, siga com a organitzador, participant o assistent. Per presentar propostes només cal enviar el model adjunt en la llengua desitjada, degudament emplenat, a la direcció ja esmentada.

La crida per a presentar comunicacions i pòsters dins les sessions es farà pública al mes de novembre.

Poden enviar propostes totes aquelles investigadores en arqueologia que no hagen presentat la seua tesi doctoral, mesura que inclou també al Comitè Científic, el Comitè Organitzador, coordinadors de sessions i ponents.

Sessiò tradicional
Taula rodona/Workshop